Faluszelen logo

Répás borsós zöldségfasírt

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
20 min

Hozzávalók (1 adag)

100g krumpli
100g sárgarépa ( )
100 g zöldborsó
1 db tojás
70 g zabliszt
2 ek zabpehely
1 csokor friss petrezselyem
½ mk őrölt kömény
60 g zsemlemorzsa
Olajspray

Elkészítés

A krumplit és a répát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a borsót egy aprítógépben durvára zúzzuk, és a zöldségeket egy keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, a zabpelyhet, az aprított petrezselymet, a köményt, sózzuk és összegyúrjuk.
A liszt mennyisége eltérő lehet, attól függ, mennyi levet engednek a zöldségek. Egy lágy, de formázható állagra kell törekedni.
Az sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Kb. 50 grammos gombócokat formázunk a masszából, lelapítgatjuk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd sütőpapírra teszünk és megspricceljük olajsprayvel.
Az előmelegített sütőben oldalanként kb 10-10 percig sütjük.