Faluszelen logo

Sárgaborsó főzelék

main pic
Előkészítés
5 min
Főzés
45 min

Hozzávalók (1 adag)

500g sárgaborsó (beáztatva)
0.5db vöröshagyma (felkockázva)
1gerezd fokhagyma
15ml olaj
2db babérlevél
só, bors,

Elkészítés

Előző este beáztatjuk a sárgaborsót.
A vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is és további 1-2 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a beáztatott sárgaborsót, és annyí vízzel öntjük fel, hogy kb 2 ujjnyira ellepje.
Amikor felforrt, akkor hozzáadunk sót, borsot és a babérleveleket, és puhára főzzül.
Sokszor keverjük, mert könnyen leragad, önmagától be fog sűrűsödni, kb 40-45 percig főzzük.