Faluszelen logo

Spenótos lasagne

main pic
Előkészítés
0 min
Főzés
0 min

Hozzávalók (1 adag)

800g fagyasztott spenót
5 gerezd fokhagyma
2ek olívaolaj
só, bors
80g vaj
80g liszt
800ml tej
só, bors
1/2 szerecsendió (reszelve)
250g lasagnelapok
300g mozarella
80g parmezán (reszelt)

Elkészítés

A felaprított fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a már kiengedett spenótot, sózzuk, borsozzuk.
Kb 15 percig fôzzük, amíg egy sûrû spenótmártást kapunk.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, 2 percig kevergetjük, majd felöntjük tejjel.
Folyamatos keverés közben, megvárjuk míg felforr és besûrûsödik. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fûszerezzük.
Egy magasfalú tepsit beolajozunk. Alulra teszünk egy réteg besamelt.
Ezután egy réteg tésztalap, egy réteg spenót, egy réteg besamel. Rácsipkedünk a mozarellából és szórunk rá a reszelt parmezánból.
Erre jöhet egy réteg tészta, majd az egészet még 2szer megismételjük.
Az utolsó tésztarétegre még csorgatunk egy kis spenótmártást és besamelt, és megszórjuk a megmaradt parmezánnal.
200 fokra elômelegített sütôben 35 perc alatt megsütjük.