Spenótos Rikottás Spagetti

Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Gyorsan elkészíthető, krémes, vitaminokban gazdag spagetti
Hozzávalók (1 adag)
2 evőkanál olíva olaj, extra szűz
1 közepes hagyma
250g bébi spenót
200g ricotta
50g parmezán
0.5 citrom
250g spagetti
- só, bors, csili pehely
Elkészítés
1. lépés
Nagy serpenyőben felhevítjük az olíva olajat2. lépés
Hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, 6-8 percig pirítjuk, amíg üveges nem lesz.3. lépés
Hozzáadjuk a csili pelyhet ízlés szerint, és megprirítjuk 10-20 másodpercig.4. lépés
Hozzáadjuk a spenótot is, így pirítjuk további 2-3 percig.5. lépés
Hozzáadjuk a ricottát, belefacsarjuk a citromot, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, sózzuk borsozzuk ízlés szerint.6. lépés
Ha túl sűrű lenne, a spagetti főzővizével tudjuk lazítani a szószt amíg az állaga krémes nem lesz.