Faluszelen logo

Sült pisztráng, sült gyökérzöldségekkel és burgonyapürével

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
20 min
2 adag

Hozzávalók (1 adag)

2db pisztráng
1nagyobb (~130g) krumpli
1db cékla
1nagy sárgarépa
1/4 db zeller
2ág rozmaring
4karika citrom
4karika vöröshagyma
4gerezd fokhagyma
20g olíva olaj
1csipet kapor

Elkészítés

A céklát, sárgarépát, és a zellert csíkokra vágjuk, és 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A krumplit megfőzzük és összetörjük, és egy kis kaprot és olíva olajat adunk hozzá.
A pisztrángokat megtisztítjuk, beírdaljuk mindkét oldalát 45 fokos szögbe. Sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a karikákra vágott citrommal, vöröshagymával és a 2-2 gerezd fokhagymával.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percre betesszük a pisztrángokat, majd egy olajozott serpenyőben mindkét oldalát a pisztrángak 3 perc alatt ropogósra sütjük .