Faluszelen logo

Székelykáposzta disznóhússal

main pic
Előkészítés
30 min
Főzés
90 min

Hozzávalók (1 adag)

1000g savanyú káposzta
500g sertéscomb ( kockázva)
1 ek liba vagy kacsa zsír
3 fej közepes hagyma ( kockázva)
5 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
0,5 tk őrölt fekete bors
1tk majoranna

Elkészítés

A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, azt is lepirítjuk kicsit, félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, öntünk alá 2 deci vizet, hozzáadjuk a többi fűszert és fedő alatt kicsit előpuhítjuk a húst (kb 15-20 perc). (Ezt azért, hogy a káposzta ne főjön teljesen pépesen puhára mire a hús megpuhul, ha az a cél, pl. gyerekek jobban szeretik úgy, akkor a hús és a káposzta mehet együtt is a fazékba.)
Hozzáadjuk a káposztát, és egy kevés vizet, ha kell, hogy ellepje az egyveleget.
Addig főzzük amíg a hús megpuhul. Ha sózzuk a húst, csak nagyon óvatosan, mert a káposzta eleve sós, könnyen el lehet sózni.