Tárkonyos zöldbableves gombával

Előkészítés
10 min
Főzés
35 min
Hozzávalók (1 adag)
300g mirelit zöldbab
300g mirelit gomba
1db vöröshagyma
3 közepes répa
1 nagyobb fehérrépa
2 közepes krumpli
1 gerezd fokhagyma
1ek olaj
1tk tárkony
1tk pirospaprika
2dl joghurt
2ek zab liszt
petrezselyem
só, bors
1.5l víz
Elkészítés
1. lépés
Az apró kokákra vágott hagymát, az olajon megpirítjuk.2. lépés
Hozzáadjuk a kb 0.5cm-es karikákra vágott répát és fehérrépát.3. lépés
Kb 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a krumplit, zöldbabot és a gombát. Ekkor hozzáadjuk a tárkonyt is, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel.4. lépés
Közepes lángon, fedő alatt, addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak, kb 30 percig.5. lépés
Egy kis tálban megcsináljuk a habarást (összekeverjük a joghurtot a zabliszttel, pirospaprikával, és lassan adagolunk hozzá a forrásban lévő levesből 1-2 merőkanálnyi lét. Folyamatosan kevergetjük). Hozzáadjuk a leveshez, és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, további 5 percig főzzük.6. lépés
A legvégén belekeverjük a petrezselymet.7. lépés
tipp: zablisztet könnyen készíthetünk, ha a zabpelyhet kávédarálóban, késes aprítóban vagy sima turmixban finomra daráljuk8. lépés
tipp: Víz helyet, maradék húsleveslét is használhatunk9. lépés
tipp: A joghurt ízlés szerint tejfölre cserélhető10. lépés
tipp: Pár evőkanál gerslit is belefőzhetünk