Faluszelen logo

Tejszínes gombás cukkínis csirkeragu

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
35 min

Hozzávalók (4 adag)

40ml olíva olaj
500g csirkemell
só,bors
1db vöröshagyma
1 nagyobb cukkíni (kb 600g)
250g csiperke gomba
2gerezd fokhagyma
400ml 10% tejszín
100ml tészta főző víz

Elkészítés

A gombákat 4be vágjuk, a cukkínít negyed karikákra szeleteljük, kb 8mm vastagságban. A vöröshagymát apróra kockázzuk.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, egy kis olíva olajon lepirítjuk, és félretesszük.
A tálban ahol pirult a csirke, feltesszük a vöröshagymát pirulni, amikor beüvegesedett, akkor hozzáadjuk gombát és a cukkínit is. Szükség szerint, egy kis olíva olajat adhatunk hozzá.
Tovább pirítjuk kb 5 percig, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, és 1 perc pirítás után, jöhet bele a a már megpirított csirkemell.
A tejszínt folyamatosan, ès lassan adagolva beleöntjük. (kb 5 perc alatt)
Hozzáöntjük a tészta főzővizét, ettől lesz szaftos.
Fedővel letakarjuk, és még 10 percig rotyogtatjuk.
tipp: Jót tesz neki, ha fél órát tud állni főzés után fedett lábasban, ekkor az ízek összeérnek.
tipp: 100-120g teljes kiörlésű fussilivel tálalva a lagfinomabb