Faluszelen logo

Teljes kiőrlésű pita grill csirkecombbal és tzatzikivel

main pic
Előkészítés
30 min
Főzés
40 min
2 adag

Hozzávalók (1 adag)

TELJES KIÖRLÉSŰ PITA
100g görög joghurt
70g rétes liszt
70g teljes kiörlésű liszt
1/2tk sütőpor
csipet
TZATZIKI
1db kígyóuborka (lereszelve)
150g görögjoghurt
1gerezd fokhagyma
GRILL TÖLTELÉK
2db egész csirkecomb
10g olíva olaj
só,bors,oregánó, pirospaprika,római kömény

Elkészítés

Előző este bedörzsöljük a csirkecombokat sóval, olíva olajjal és a fűszerekkel. Egy zárható dobozban, betesszük éjszakára a hűtőbe.
PITA: A görögjoghurot összegyúrjuk a liszttel, sütőporral, és sóval. És hagyjuk pihenni a tésztát, amíg a többi elem el nem készül.
CSIRKECOMB: 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát kereken sütjük. Kikapcsoljuk a sütőt, a kisült zsiradékkal meglocsoljuk combokat, és tovább bent hagyjuk a már kikapcsolt forró sütőben pihenni (amíg a többi elem el nem készül).
TZATZIKI: lereszeljük az uborkát, megsózzuk (ízlés szerint ki lehet facsarni a vizet az uborkából), hozzáadjuk a fokhagymát és a görögjoghurtot is.