Teljeskiörlésű túrós táska

Előkészítés
140 min
Főzés
25 min
Hozzávalók (9 adag)
----- TÉSZTA -----
75g rétesliszt
125 teljeskiörlésű liszt
12g friss élesztő
150ml tej
1 csipet só
25g cukor
40g puha vaj
1db tojás (felverve, a kenéshez)
------ TÖLTELÉK -------
250g túró
30g cukor
fél bio citrom (reszelt héja)
1db tojás (felverve)
5g búzadara
1 tk vanília aroma (opcionális)
Elkészítés
1. lépés
Langyos tejben feloldjuk a 25 gram cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.2. lépés
Összekeverjük a két fajta lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, a vajat, felfuttatott élesztőt, és egy lágyabb tésztát gyúrunk belőle.3. lépés
Egy két órát meleg helyen kelesztjük.4. lépés
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket.5. lépés
A cukrot összekeverjük a túróval, búzadarával egy felvert tojással, és a reszelt citromhéjjal. Amíg kel a tészta addig a hűtőbe tesszük.6. lépés
180 fokra, légkeverésre előmelegítjük a sütőt.7. lépés
A megkelt tésztát fél centire, és nagyjából négyzet alakúra kinyújtjuk. 9 darabba vágjuk.8. lépés
Elosztjuk benne a tölteléket (amit érdemes még egyszer átkavarni mielőtt beletesszük)9. lépés
Az egymással szembeni csücsköket összecsípjük, így lesz batyu formája.10. lépés
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.11. lépés
Megkenjük a tetejét felvert tojással.12. lépés
180 fokon, légkeverésen, 20-25 percig sütjük.