Faluszelen logo

Teljeskiörlésű túrós táska

main pic
Előkészítés
140 min
Főzés
25 min

Hozzávalók (9 adag)

----- TÉSZTA -----
75g rétesliszt
125 teljeskiörlésű liszt
12g friss élesztő
150ml tej
1 csipet
25g cukor
40g puha vaj
1db tojás (felverve, a kenéshez)
------ TÖLTELÉK -------
250g túró
30g cukor
fél bio citrom (reszelt héja)
1db tojás (felverve)
5g búzadara
1 tk vanília aroma (opcionális)

Elkészítés

Langyos tejben feloldjuk a 25 gram cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Összekeverjük a két fajta lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, a vajat, felfuttatott élesztőt, és egy lágyabb tésztát gyúrunk belőle.
Egy két órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket.
A cukrot összekeverjük a túróval, búzadarával egy felvert tojással, és a reszelt citromhéjjal. Amíg kel a tészta addig a hűtőbe tesszük.
180 fokra, légkeverésre előmelegítjük a sütőt.
A megkelt tésztát fél centire, és nagyjából négyzet alakúra kinyújtjuk. 9 darabba vágjuk.
Elosztjuk benne a tölteléket (amit érdemes még egyszer átkavarni mielőtt beletesszük)
Az egymással szembeni csücsköket összecsípjük, így lesz batyu formája.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
Megkenjük a tetejét felvert tojással.
180 fokon, légkeverésen, 20-25 percig sütjük.