Tepsis karfiol

Előkészítés
5 min
Főzés
35 min
Rakott karfiol hús nélkül. Krémes, tejszínes, szaftos vega tepsis karfiol.
Hozzávalók (1 adag)
1fej (1.5kg) karfiol (rózsákra szedve)
180g tejföl
1db tojás
100g gauda (reszelt)
4ek kenyérmorzsa
3ek sörélesztő (opcionális)
1ek olaj
Elkészítés
1. lépés
A karfiolt rózsáira szedjük, pár percig forró vízbe főzzük (nem kell puhára főzni)2. lépés
Felverjük a tojást, összekeverjük a tejföllel és a sörélesztővel, megsózzuk ízlés szerint.3. lépés
Egy jénai tepsit kiolajozunk, beszórjuk az alját a kenyérmorzsával, és bele tesszük az abált karfiolrózsákat (nem törjük össze, vagy nyomkodjuk bele). Ezután megsózzuk ízlés szerint.4. lépés
Az egészet leöntjük a tojásos tejfölös öntettel, majd megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal.5. lépés
180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.