Faluszelen logo

Tepsis karfiol

main pic
Előkészítés
5 min
Főzés
35 min
Rakott karfiol hús nélkül. Krémes, tejszínes, szaftos vega tepsis karfiol.

Hozzávalók (1 adag)

1fej (1.5kg) karfiol (rózsákra szedve)
180g tejföl
1db tojás
100g gauda (reszelt)
4ek kenyérmorzsa
3ek sörélesztő (opcionális)
1ek olaj

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, pár percig forró vízbe főzzük (nem kell puhára főzni)
Felverjük a tojást, összekeverjük a tejföllel és a sörélesztővel, megsózzuk ízlés szerint.
Egy jénai tepsit kiolajozunk, beszórjuk az alját a kenyérmorzsával, és bele tesszük az abált karfiolrózsákat (nem törjük össze, vagy nyomkodjuk bele). Ezután megsózzuk ízlés szerint.
Az egészet leöntjük a tojásos tejfölös öntettel, majd megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.