Faluszelen logo

Tiramisu

main pic
Előkészítés
30 min
Főzés
0 min
Tiramisu, eredeti olasz recept alapján.

Hozzávalók (6 adag)

Egy kb 30x35 cm-es formához (de kisebb tálban is készíthető, ha magassabb falú):
350ml kávé (főzött, vagy instant).
100g kristálycukor
4 tojás
1 csipet só
24 db babapiskóta
500g mascarpone
holland kakaópor a tetejére

Elkészítés

Elkészítjük a kávét, majd a cukorból 2 evőkanállal teszünk bele, elkeverjük és félre tesszük kihűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a maradék cukor felével fehéredésig habosítjuk.
Az így kapott masszához keverjük a mascarponet.
Ezután tiszta habverővel a tojás fehérjéből a maradék cukorral, és egy csipet sóval kemény habot verünk.
Ezt a habot finoman beleforgatjuk a mascarpones, tojásos masszába, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.
Kezdhetjük a rétegezést, egy adag krémet teszünk a tál aljába, erre jöhetnek a kávéba mártott babapiskóták, majd egy réteg, krém, újabb kávés babapiskóta és így tovább, amíg van alapanyagunk.
Az összeállítás végén a tiramisu tetejét megszórjuk holland kakaóporral és a hűtőben pihentetjük minimum 3 órát, de minél többet, annál finomabb lesz.