Faluszelen logo

Tonhal steak

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
10 min
Friss tonhal, friss zöldségekkel. Pár perc alatt elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú, mégis kiadós ebéd.

Hozzávalók (1 adag)

400g friss tonhal steak
1db (250g) piros kaliforniai paprika
1db (250g) sárga kaliforniai paprika
1közepes (150g) lila hagyma
1ek (15g) olíva olaj
madársaláta
só, bors, lime

Elkészítés

Felhevítjük a serpenyőt.
A tonhal mindkét oldalát bekenjük olíva olajjal (nem kell sózni).
Ha közepesen átsütött steaket szeretnénk, akkor oldalanként 90 másodpercig süssük.
Sütés közben ne mozgassuk el.
Tonhal steak sütési ideje: medium-rare 1 maximum másfél perc per olda. Medium 2 perc per oldal. Well-done 3-4 perc per old (csak barbároknak ajánlott).
A felkozkázott zöldségeket összekeverjül, és só, bors, citromlé, olívaolaj keverékkel összeforgatjuk.