Török lencsekrémleves

Előkészítés
min
Főzés
min
Hozzávalók (1 adag)
500g vöröslencse
1 fej vöröshagyma
3 nagy sárgarépa
1 közepes krumpli
4 közepes paradicsom
1l csirke alaplé
0.5l víz
1tk római kömény
50g paradicsom püré
15g vaj
Elkészítés
1. lépés
A répát és a vöröshagymát egy kis vajon megpirítjuk.2. lépés
Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a római köményt, és még egy percig pirítjuk.3. lépés
Ezután hozzáadjuk a krumplit, paradicsomot, vöröslencsét és egy kis pirítás után az alaplét.4. lépés
15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpulnak. Utána leturmixoljuk az egészet.5. lépés
Annyi vizet öntünk hozzá amilyen állagot el szeretnénk érni, és még kb 15 percig főzzük.