Faluszelen logo

Török lencsekrémleves

main pic
Előkészítés
min
Főzés
min

Hozzávalók (1 adag)

500g vöröslencse
1 fej vöröshagyma
3 nagy sárgarépa
1 közepes krumpli
4 közepes paradicsom
1l csirke alaplé
0.5l víz
1tk római kömény
50g paradicsom püré
15g vaj

Elkészítés

A répát és a vöröshagymát egy kis vajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a római köményt, és még egy percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a krumplit, paradicsomot, vöröslencsét és egy kis pirítás után az alaplét.
15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpulnak. Utána leturmixoljuk az egészet.
Annyi vizet öntünk hozzá amilyen állagot el szeretnénk érni, és még kb 15 percig főzzük.