Túrós pogácsa

Előkészítés
730 min
Főzés
25 min
Hozzávalók (6 adag)
250gr margarin ( szobahőmérsékletű legyen, puha)
250gr krémtúró
1db+1db tojás (a masszába és a kenéshez)
0.5tk só
1db (15g) sütőpor
250gr liszt ( lehet valamennyivel több is, ha felveszi)
szezámmag, köménymag (ízlés szerint)
Elkészítés
1. lépés
Meggyúrjuk a masszát, bepakoljuk egy tasakba, és a hűtőben legalább 12h állni hagyjuk. Szobahőmérsékleten a tészta ragadós. Először csak a felét vesszük ki kinyújtani, ami a szaggatás után marad visszatesszük a hűtőbe szilárdulni és addig kivesszük a másik felét, így tovább.2. lépés
A lehűtött tésztát kb 1cm vastagságúra nyújtjuk (lehet vékonyabb is, de min 0.5cm) és egy kis pohárral (kis szájú pálinkáspohár) pogácsa formákat szaggatunk belőle. Semmiképpen ne lisztezzünk alá amikor kinyújtjuk, mert szárítja a tésztát.3. lépés
A tepsi alját érdemes megzsírozni és egy kicsit megsózni, így az alja a pogácsának is ropogós és sós lesz.4. lépés
Egy tojást felverünk, és megkenjük a pogácsák tetejét, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, vagy köménymaggal.5. lépés
A sütőt 200 fokra melegítjük, légkeverésen.6. lépés
A pogácsákat 20-25 perc alatt készre sütjük.