Faluszelen logo

Vastag tésztás kolbászos pizza

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
35 min
Vastag tésztás laktató házi pizza, Otti receptje alapján, kelesztés nélkül.

Hozzávalók (1 adag)

300g finomliszt
7g porélesztő
1tk cukor
100ml tej
100ml langyos víz
4ek olaj ( lehet napraforgó vagy olívaolaj is)
200g kolbász
4ek csemegekukorica
160g sajt ( lereszelve)
1ek paradicsompaszta
1 fej hagyma ( apró kockákra vágva)
1db hegyes erős paprika ( felkarikázva)
Ketchup
Bazsalikom
Oregánó

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és kicsit hagyjuk felfutni. Mielőtt a liszthez adjuk 100ml langyos vízzel elkeverjük.
Összekeverjük a lisztet a sóval, és hozzáadjuk a kikevert folyadékot. Kidolgozzuk a tésztát. Amikor már ragacsosodik, hozzáadunk még 1-2 evőkanál olajat és tovabb dagasztjuk. Ha kész, csak addig hagyjuk pihenni amíg a hozzávalókat előkészítjük.
A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát apró kockákra vágjuk, a sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük.
A paradicsompasztát 3-4 ek kechuppal kikeverjük. (A paradicsompaszta el is hagyható, lehet csak kechuppal is készíteni.
A tepsit amiben sütni fogjuk kiolajozzuk (az oldalait is).
Tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát (érdemes egy átlagos méretű hússütéshez való mélyebb tepsit használni, így lesz meg a finom vastagsága a tésztának ebből az adagból.)majd beletesszük a kiolajozott tepsibe.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A pizzatésztát megkenjük a kechupos szósszal és megszórjuk bazsalikommal és oregánóval, majd a kockára vágott hagymával.
Rátesszük a kolbászt, ha szeretnénk csípős paprikát, a kukoricát, és bőven beterítjük sajttal.
180 fokon, légkeverésen, kb 30-35 perc alatt készre sül.