Faluszelen logo

Vegán márványos kuglóf

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
50 min
Márványos kuglóf növényi tejjel, tojásmentesen.

Hozzávalók (1 adag)

310 g liszt
35 g kukoricakeményítő
150 g barna cukor (fehérrel is lehet)
15g sütőpor
1 csipet só
340ml növényi tej
120ml olaj
1tk vanília aroma (vagy egy csomag vaníliás cukor)
Kakaós részhez:
3 ek holland kakaópor
3 ek növényi tej

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A száraz hozzávalókat a kakaópor és a 3 ek növényi tej kivételével egy nagy tálban összekeverjük.
Egy másik tálban a nedves hozzávalókat is összekeverjük.
A száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük a nedveset, és csomó mentesre keverjük.
Ezután a tésztát két részre osztjuk.
Az egyik feléhez hozzá keverjük a 3 ek holland kakaóport és a 3 ek növényi tejet, elkeverjük.
Egy szilikon kuglóf formába adagoljuk a tésztát egy evőkanál segítségével, egy adag a világosból, egy adag a kakaósból, tetszőleges mintázattal. (Ha nincs szilikon forma, akkor a fém formát ki kell vajazni és lisztezni mielőtt bele szedjük a tésztát)
Alul felül sütésen, 50 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.