Faluszelen logo

Vegán Thai Red curry

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Vegán variációja a thai red currynek. Igazi ásziai ízek, azoknak akik szeretik a csípőset.

Hozzávalók (1 adag)

400g kaliforniai paprika, piros
280g kaliforniai paprika, sárga
150g vöröshagyma
300g sárgarépa
150g kelkáposzta
200ml kókusztej
2 gerezd fokhagyma
35g gyömbér
1 evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz
2 kávéskanál rizsecet
200 ml víz
150g jázmin rizs
10g vaj
270 ml víz

Elkészítés

A wokot az olajjal együtt felhevítjük.
A kockákra vágott vörsöshagymát addig sütjük míg üveges nem lesz.
Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, majd további fél percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a hosszúkásra(3cm) darabolt sárgarépát és kaliforniai paprikát, majd addig főzzük míg puha nem lesz.
A thai red curryt is hozzáadjuk, majd együtt sütjük pár percig.
Külön edényben a rizst is feltesszük főni. Leborítva, a vízzel, sóval, vajjal eggyütt hagyjuk, hogy felforrjon, majd a legkisebb fokozatra kapcsoljuk a lángot, és kb 15 perc után kapcsoljuk csak le teljesen. Ezután lefedve hagyjuk megpárolódni.
A curryhez hozzáadjuk a felvágott kelkáposztát, majd a kókusztejet és a vizet, majd kislángon tovább főzzük, néha megkavarva.
Ha minden nekünk tetsző állagúra puhult (nem érdemes mindent teljesen puhára főzni), utolsó lépésként, hozzáadjuk a szójaszószt és a rizsecetet, elkeverjük és levesszük a lángról.