Faluszelen logo

Viki klasszikus paradicsomos tésztája

main pic
Előkészítés
min
Főzés
min

Hozzávalók (1 adag)

2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
140g sűrített paradicsom
1 darabolt paradicsom konzerv
parmezán
160g spagetti
1 tk kakukkfű
2 tk oregánó
2 tk bazsalikom
0.5 tk bors

Elkészítés

A hagymát nagyon apró kockákra vágjuk és elkezdjük kis lángon pirítani az olívaolajon, egyből le is sózzuk, hogy levet eresszen.
Hozzáadjuk a lezúzott fokhagymát és a fűszereket és tovább pirítjuk, óvatosan, a fűszerek illatozzanak, de ne égjenek le.
Közben feltesszük főni a spagettit. Aki sok tésztát szeret enni, az számoljon többet, mint 80g egy főre.
Ha a hagymás fűszeres massza összeállt, hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, ebbe belekeverjük a sűrített paradicsomot, és 10-15 perc alatt összerottyantjuk a keveréket. Ha szükséges a tészta főzővizével lazíthatjuk a ragut.
Ha megfőtt a tészta, hozzákeverjük a szószt ízlés szerinti mennyiségben, és parmezánnal, friss bazsalikommal tálaljuk.
Jól illik hozzá valamilyen friss zöld saláta, pl madársaláta, egy kevés olívaolajjal, sóval-borssal.