Faluszelen logo

Vöröslencse dhal baby spenóttal és édesburgonyával

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Zöldségekkel felturbózott vöröslencse dhal. Friss indiai ízek. Főételnek, és köretnek is kiváló.

Hozzávalók (1 adag)

250g vöröslencse
1közepes (400g) édes burgonya
1közepes (150g) lilahagyma, felkockázva
1gerezd fokhagyma
30g (hüvelykujjnyi) gyömbér
1db csili paprika, felkarikázva
80g spenót
4db , átlósan karikázva
20g friss bazsalikom, összetépkedve
600ml zöldség alaplé
1ek szezámmag olaj
1.5tk kurkuma
1.5tk római kömény

Elkészítés

Egy nagyobb lefedhető lábasban felhevítjük az olajat és beletesszük az apró kockára vágott hagymát, alacsony hőfokon kb 10 percig pirítjuk.
Amikor üvegesre sült a hagyma, beletesszük a kurkumát, római köményt, fokhagymát és a gyömbért. 1 percig pirítjuk őket.
Közepes lángra kapcsolunk, és beletesszük az édes burgonyát, majd jól megkeverjük.
Belekeverjük a vöröslencsét és az alaplét.
Forraljuk fel, azután vegyük kicsire a lángot, és 20 percig fedő alatt tovább főzzük, amíg a vöröslencse és az édesburgonya is puha nem lesz.
Sózzuk meg ízlés szerint.
Belekeverjük a spenótot, és amint megfonnyadt levesszük a dhalt a tűzről.
Tálaláskor szórjuk a tetejére az újhagymát és a friss bazsalikomot.