Faluszelen logo

Zabpelyhes morzsasüti szilvával

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
20 min
Egészséges morzsasüti, akár reggelire, akár desszertnek. Emeld magasabb szinte egy kevés vaníliafagyival. Ez a mennyiség kb hat adag süti.

Hozzávalók (1 adag)

125g vaj
100g zabpehely
100g teljeskiőrlésű liszt
50 g zabpehelyliszt
40g cukor
500g szilva
1tk őrölt fahéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverésen.
A szilvákat megmossuk, felezzük és kivesszük a magját, belesorakoztatjuk egy mélyebb tepsibe vagy jénaiba.
Megszórjuk 40 gramm kristálycukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal.
A hideg vajat felkockázzuk, és egy tálban elkeverjük a sóval ( én sós vajat használtam, így még több sót nem adtam hozzá) a zabliszttel, zabpehellyel és tk liszttel. Addig morzsoljuk az ujjainkkal, míg morzsaszerű állaga lesz.
Ezt a morzsát a gyümölcsre szórjuk, és betesszük a sütőbe.
Addig sütjük, amíg szépen pirulni kezd a teteje. Ez kb 30-35 perc.