Zöldséges stir fry rizstésztával

Előkészítés
15 min
Főzés
15 min
Gyorsan és könnyedén elkészíthető vegán stir-fry minimális olajfelhasználással
Hozzávalók (2 adag)
2db vöröshagyma (csíkokra szeletelve)
2szár zellerszár
3db sárgarépa
1db piros kápia paprika
1db sárga kápia paprika
2maréknyi zöldbab
3szál spárga
2maréknyi babcsíra
2ek citromlé
1.5tk cukor
6ek szójaszósz
1/2tk szezámmag olaj
2ek sweet chilli szósz (opcionális)
1ek olíva olaj
1/4tk fehér bors
1/2tk tabasco szósz (opcionális)
2cm gyömbér (reszelt)
2gerezd fokhagyma
1/2ek kukorica keményítő
200g rizstészta
--- TÁLALÁSHOZ ---
1db újhagyma (lekarikázva)
Elkészítés
1. lépés
A vöröshagymát vékony csíkokra szeleteljük, a zellerszárat félholdakra, a paprikákat vékony csíkokra, és a spárgát és a zöldbabot is hasonló nagyságú csíkokra mint a paprikát. 2. lépés
A sárgarépát, felkarikázzuk, a legjobb ha nem merőlegesen, hanem diagonálisan vágjuk, így nagyobb felületűek lesznek.3. lépés
Az olíva olajat egy wokban felforrósítjuk, és beledobjuk a zöldségeket (vöröshagymát, zellerszárat, paprikát, spárgát, zöldbabot, sárgarépát). 5 percig sütjük.4. lépés
Tegyük fel a tésztát főni, kövessük az utasításokat a csomagolásán.5. lépés
Amíg a zöldségek sülnek, Keverjük össze a citromlevet, és a cukrot kb 50ml kézmeleg vízzel. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Ekkor adjuk hozzá a szójaszószt, szezámolajat, opcionálisan a sweet chilli szószt, opcionálisan a tabascót, fehér borsot, reszelt gyömbért, és a fokhagymát.6. lépés
50ml kézmeleg vizet apránként adagolva, adjuk hozzá a kukorica keményítőhöz, jól keverjük el, hogy csomómentes legyen. Így kikeverve, öntsük bele az előző lépésben eékéészült szójaszószhoz.7. lépés
Adjuk a már 5 perce piruló zöldégekhez a babcsírát is, és további 2 percig pirítsuk.8. lépés
Ekkor adjuk hozzá az előző lépésekben elkészített szójaszószt, és kb 3 percig pirítsuk magas lángon.9. lépés
Keverjük össze a tésztát a zöldségekkel, és melegen tálaljuk egy kis karikázott újhagymával megszórva.