Faluszelen logo

Zöldségragu csicseriborsóval

main pic
Előkészítés
15 min
Főzés
45 min

Hozzávalók (1 adag)

1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
1/4db zeller (nagyobb)
1/2db karalábé
1konzerv csicseriborsó
1nagy krumpli
2dl paradicsomlé
2ek harissa paszta
1csipet rozmaring
1csipet kakukkfû
2ek olaj
só, bors

Elkészítés

Minden zöldséget megpucolunk és felkockázunk, a répát és a fehérrépát felkarikázzuk.
A csicseriborsóról leöntjük a levet, de nem mossuk át.
A feldarabolt zöldségeket, a krumpli kivételével az olajon elkezdjük megpirítani. Hozzáadjuk a fûszereket és a harissa pasztát. Még egy kicsit továbbpirítjuk.
Felöntjük a paradicsomléval, és annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje.
Fedô alatt, közepes lángon kb 20 percig fôzzük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit.
Kevergetve puhára fôzzük a zöldségeket és a krumplit.
tipp: Krumpli helyett használhatunk édesburgonyát
tipp: víz helyett, zöldség vagy húsleves alapléval is fel lehet önteni
tipp: spenótot is hozzáadhatunk