Zöldségragu csicseriborsóval

Előkészítés
15 min
Főzés
45 min
Hozzávalók (1 adag)
1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
1/4db zeller (nagyobb)
1/2db karalábé
1konzerv csicseriborsó
1nagy krumpli
2dl paradicsomlé
2ek harissa paszta
1csipet rozmaring
1csipet kakukkfû
2ek olaj
só, bors
Elkészítés
1. lépés
Minden zöldséget megpucolunk és felkockázunk, a répát és a fehérrépát felkarikázzuk.2. lépés
A csicseriborsóról leöntjük a levet, de nem mossuk át.3. lépés
A feldarabolt zöldségeket, a krumpli kivételével az olajon elkezdjük megpirítani. Hozzáadjuk a fûszereket és a harissa pasztát. Még egy kicsit továbbpirítjuk.4. lépés
Felöntjük a paradicsomléval, és annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje.5. lépés
Fedô alatt, közepes lángon kb 20 percig fôzzük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit.6. lépés
Kevergetve puhára fôzzük a zöldségeket és a krumplit.7. lépés
tipp: Krumpli helyett használhatunk édesburgonyát8. lépés
tipp: víz helyett, zöldség vagy húsleves alapléval is fel lehet önteni9. lépés
tipp: spenótot is hozzáadhatunk